Η ΠΟΛΥΩΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ( cyberbullying) Εκδήλωση 8-3-2016
         
       Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή εκφοβισμού, η οποία παίρνει εύκολα και γρήγορα διαστάσεις και εκτός σχολείου. Περιλαμβάνει την αποστολή απειλητικού ή υβριστικού υλικού, καθώς και την δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο τα οποία έχουν τραβηχθεί χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του παιδιού ή εφήβου που εκφοβίζεται. Αυτά στέλνονται στο ίδιο το άτομο ή κυκλοφορούν σε γνωστούς του αποδέκτες μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, από υπηρεσίες που παρέχουν τα κινητά τηλέφωνα (μηνύματα MMS και SMS), και από διαδικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Google+ κ.λπ.) και ανάρτησης βίντεο (YouΤube κ.λπ.).

        Εκδήλωση ηλεκτρονικού εκφοβισμού, εκτός από την αποστολή μηνυμάτων, φωτογραφιών ή βίντεο με χυδαίο η απειλητικό περιεχόμενο, είναι και η χρήση ή παραποίηση των προσωπικών δεδομένων κάποιου ατόμου (δηλαδή το να υποκλέψει κάποιος/α την ταυτότητά του και να αναρτά περιεχόμενο υποκρινόμενος/η ότι είναι το πρόσωπο που εκφοβίζεται).

Σκοπός του ηλεκτρονικού εκφοβισμού είναι συνήθως ο αποκλεισμός του παιδιού ή εφήβου από μια ομάδα, πραγματική ή διαδικτυακή, και η περιθωριοποίηση, ενώ αρκετές φορές γίνεται και σαν είδος «εκδίκησης» για κάτι που έχει συμβεί μεταξύ κάποιων παιδιών ή εφήβων, μιας που στο διαδίκτυο υπάρχει η αίσθηση της ανωνυμίας και της «αόρατης απειλής» από άγνωστα πρόσωπα.


Ομιλία για τον ηλεκτρονικό Εκφοβισμό στο σχολείο μας

      Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν για τις μεγάλες τάξεις με ομιλία και παρουσίαση για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, από τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ,τον κύριο Καραΐσκο Βασίλη.
      Ενώ μικροί και μεγάλοι παρακολουθήσαμε μια επίδειξη από τα σκυλιά που είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα για να βρίσκουν βόμβες και ναρκωτικά. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τους τετράποδους συνεργάτες της αστυνομίας Μπρούνο και Σεζάρ!! 
      Ευχαριστούμε τους χειριστές των αστυνομικών σκύλων Νίκο Καλανδαρίδη και Χρήστο Παρκιώτη που με χαμόγελο και προθυμία μας παρουσίασαν τη δουλειά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου