Η ΠΟΛΥΩΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Οι τρεις Ιεράρχες


Κάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουμε τους τρεις Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο Θεολόγο ή Ναζιανζηνό και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Μέγα ονόμασαν τον Βασίλειο για τα μεγάλα έργα αγάπης που έκανε. Θεολόγο, τον Γρηγόριο, γιατί έγραψε πολλά βιβλία για τον Θεό. Χρυσόστομο, τον Ιωάννη, γιατί μιλούσε τόσο όμορφα, που τα λόγια του έμοιαζαν με πολύτιμο χρυσάφι.

Και οι τρεις ήταν πολύ μορφωμένοι και σπούδασαν στα καλύτερα πανεπιστήμια της εποχής τους. Αγάπησαν πολύ τα γράμματα, μα πιο πολύ αγάπησαν τον Χριστό και την Εκκλησία. Πούλησαν την περιουσία τους και μοίρασαν τα χρήματα στους φτωχούς, τους αρρώστους και στα ορφανά παιδιά.

Έγραψαν πολλά βιβλία, με ωραίες συμβουλές για τους νέους. Γι΄αυτό η γιορτή τους λέγεται γιορτή των γραμμάτων. Και δίκαια τους ονομάζουν Πατέρες της Εκκλησίας, Δασκάλους της Οικουμένης, Φωστήρες και Ποταμούς της Σοφίας.

Σε όλα τα σχολεία, τα παιδιά κάθε χρόνο με ιδιαίτερη χαρά τιμούν τη μνήμη τους και ζητούν φώτιση στα γράμματα και στην αρετή.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου